Лушев Теплогаз-центр
(048) XXX-XX-XX
Комерційний курс: 1 $ = 38.1 грн. 1 € = 42.1 грн.
Увійти на сайт
Курс: 1 $ = 38.1 грн. 1 € = 42.1 грн.
Лушев
Як вибрати якісний кондіціонер?
18.02.2021 Як вибрати якісний кондіціонер?

Основні принципи підбору побутових кондиціонерів

Розбираючись з питанням, як вибрати кондиціонер, важливо пам'ятати, що від цього буде залежати його продуктивність, експлуатаційний термін і мікроклімат в будинку. Буде потрібно враховувати абсолютно все: починаючи від кількості людей в житлових приміщеннях, блоків (мультиспліт і спліт системи) і закінчуючи габаритами обслуговується площі.

Різновиди внутрішніх блоків

З урахуванням певного розташування внутрішнього блоку недорогий Кондиціонер в Україні може бути декількох видів:

  • Віконний кондиціонер на холод і тепло, який вбудовується у віконний отвір. З переваг відзначають невисоку вартість і простий спосіб монтажу, проте недоліків набагато більше: порушення теплоізоляції вікна, шум, загороджування віконного простору.
  • Мобільні моделі-це спліт-системи або моноблочні системи. Їх можна встановлювати в будь-яких приміщеннях, переміщати з однієї кімнати в іншу.
  • Настінні мультиспліт або спліт-системи– популярний варіант для будинку і квартири, широкий модельний ряд допоможе підібрати ідеальне рішення.
  • Підлогово-стельові-це відповідні моделі для кімнат зі складним плануванням, коли немає можливості встановити кондиціонер в занадто тонкі стіни. Вибираючи більш дорогу надійну кліматичну техніку, вдасться придбати моделі, що розподіляють потоки повітря відразу на 4 сторони.

Вся техніка має одну загальну перевагу-привабливий зовнішній вигляд. Такі популярні, компанії-виробники, як Leberg, EWT і Neoclima звертають граничну увагу на дизайн своєї продукції.

Інверторна кліматична техніка

Інверторний кондиціонер відноситься до категорії більш складної сучасної кліматичної техніки. Принцип роботи такого пристрою виглядає наступним чином:

  • Потужний компресор кондиціонера з іонізатором спочатку працює на максимально високих режимах, прагнучи досягти заданої температури в приміщенні.
  • Після цього техніка поступово знижує потужність, але не відключається повністю – компресор продовжує функціонувати на мінімальних обертах.

Отакий доондиціонер на холод і тепло вважається економним рішенням для будинку, квартири, виключаючи можливі температурні перепади. В результаті в приміщенні завжди зберігається оптимальний мікроклімат з урахуванням погоди за вікном.

Обслуговувана площа

Перш ніж купити спліт систему, потрібно врахувати її робочу площу. Представлена величина вказує на площу приміщення, яку кондиціонер може «обробити», не втрачаючи продуктивність. Для побутових моделей така площа варіюється від 10 до 100 м2 максимум.

Однак для розрахунку потрібно не тільки враховувати, що на кожні 10 м2 буде потрібно 1 кВт потужності, але і також звернути увагу на:

  • товщину стін, покрівлі;
  • площа скління;
  • кількість мешканців в будинку;
  • тепло від електроприладів.

Рекомендується підбирати недорогий кондиціонер в Україні з урахуванням оптимальних запасів.

Потужність кліматичної техніки

Для того щоб зрозуміти, як вибрати кондиціонер, потрібно визначитися з потужністю кліматичної техніки:

  • Робота на охолодження. Наприклад, для охолодження повітря в кімнаті 10 м2 при висоті стель не більше 2,8-3 м буде потрібно 1 кВт.
  • Робота на обігрів. Ця величина в 3-4 рази більше споживаної потужності техніки. Для кімнат 20 м2 такі показники можуть варіюватися від 1400 до 2100 Вт.

Інверторний кондиціонер працює зовсім інакше: виробник вказує діапазон потужності, в якому може функціонувати техніка. Чим більше даний діапазон, тим якісніше техніка підтримує вказаний температурний режим.

Рівень шуму

Вибираючи надійну кліматичну техніку, важливо врахувати максимальний рівень шуму її роботи на різних режимах. Для побутових моделей оптимальний рівень шуму для внутрішнього блоку - це 26-36 дБ, а для зовнішнього – 38-54 дБ.

Щоб визначитися з тим, який Кондиціонер вибрати за рівнем акустичного комфорту, ось приклад для порівняння:

  • Рівень шуму від шепоту в приміщенні варіюється від 30-35 дБ.
  • Для розмови-це 35-45 дБ.
  • Рівень вуличного шуму-50-70 дБ.

Також, покупці можуть ознайомитися з великим асортиментом напівпромислових і промислових моделей від різних компаній виробників.