Лушев Теплогаз-центр
(048) XXX-XX-XX
Комерційний курс: 1 $ = 38.1 грн. 1 € = 42.1 грн.
Увійти на сайт
Курс: 1 $ = 38.1 грн. 1 € = 42.1 грн.
Лушев
Установка бойлера (монтаж водонагрівача)
13.08.2016 Установка бойлера (монтаж водонагрівача)

Дуже часто в житлових будинках і квартирах гаряча вода подається не дуже стабільно або взагалі її немає, тому багато людей бажають встановити у себе бойлер (електричний водонагрівач). Основний принцип дії: в ємності встановлений електрично ТЕН, який гріє воду, за допомогою термостата, в бойлері завжди стабільно підтримується встановлена температура. Електричні водонагрівачі бувають різних обсягів і потужностей. Зазвичай потужність і обсяг взаємопов'язані, адже чим більше води, тим потужніше потрібен Тен, щоб швидко її нагріти. Якого обсягу вибрати бойлер, потрібно вирішувати саме Вам, враховуючи при цьому кількість споживаної води, кількість осіб, яке буде використовувати гарячу воду.

Для кваліфікованої і надійної установки бойлера, потрібно користуватися послугами сантехніка, який професійно займається даною справою. Адже тут йдеться не тільки про воду, а й про електрику. Від того який Сантехнік буде встановлювати вам водонагрівач, може залежати безпека Як вас самих, так і вашої родини.

Установка бойлера проводиться на спеціальні Г-подібні кріплення, найчастіше вони вкручуються в дюбеля, забиті в отвір в стіні. Категорично забороняється кріпити водонагрівач до стіни, зробленої з гіпсокартону. Винятком можуть бути невеликі бойлери ємністю 30 літрів, які кріпляться на стіну, на якій покладена кахельна плитка. Але навіть в цьому випадку слід продумати надійний спосіб кріплення бойлера.

Врізка в систему для отримання і подачі відповідно холодної і гарячої води, здійснюється в будь-якому зручному місці. Найчастіше використовують поліпропіленові або металопластикові труби. Дуже рідко допускається використання гнучких підводок, але тільки на короткі відстані.

Підключення бойлера до електрики, здійснюється з використанням електричного автоматичного вимикача (пакетника).