Кошик

Первинна установка газового лічильника

Отже, як і обіцяв в попередній нашій статті про підбір газових лічильників, в сьогоднішній статті я розповім вам про основні правила (критерії) установки побутового лічильника газу (далі БСГ), які для цього потрібні матеріали і загальний порядок дій при первинній установці БСГ.

Правила встановлення газового лічильника

Але про все по порядку. Які вимоги до приміщення (згідно норм), де планується установка БСГ? В першу чергу це повинно бути не житлове приміщення. Установка будь-якого газоспоживаючого обладнання і БСГ в житлових приміщеннях строго заборонено. Зазвичай в приватному будинку лічильник встановлюють в топкової, веранді або на кухні. В квартирі - кухні. Приміщення повинно мати природну вентиляцію, іншими словами-вікно з кватиркою. Лічильник встановлюють на висоті не менше 1,6 метра від рівня підлоги. Відстань від дверних і віконних прорізів до БСГ має бути не менше 0,5 м.Відстань від БСГ до будь-яких газових приладів має бути не менше 0,8 метра. Установка над газовою плитою, як хочуть багато людей, заборонена. Лічильник повинен бути розташований поза зоною тепло і вологовиділення.

Далі відповім на часто задається питання: які матеріали потрібно придбати для установки газового лічильника у багатоквартирному будинку (квартирі)? Крім газового лічильника Вам знадобиться газовий шланг і два кульових крана (Тато-мама і мама-мама). Звичайно ж всі перераховані вище матеріали і широкий асортимент лічильників газу ви зможете знайти у нас на lushev.com.ua.

Ви вирішили встановити собі газовий лічильник, з чого почати? Почати необхідно з поїздки в управління експлуатації газового господарства вашого міста або області. Там ви пишете заяву на установку газового лічильника і обговорюєте деталі з монтажним ділянкою або зі сторонньою організацією, що має ліцензію на проведення даного виду робіт. Не забувайте про те, що при установці газового лічильника Вам повинні видати паспорт і опломбувати лічильник охоронною пломбою.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре